8 najpopulárnejších dizajnových štýlov – 2. Industrial

Pripravila som pre vás pokračovanie seriálu, v ktorom by som vám rada predstavila osem najpopulárnejších dizajnových štýlov.

Ďalším zo série dizajnových štýlov je industriálny, nazývaný tiež priemyselný dizajn (štýl bývania), ktorý sa datuje s obdobím na začiatku priemyselnej éry. Vznikol postupne na základe najmä rekonštrukcií objektov, ktoré pôvodne slúžili na celkom iné účely a ich následných zmien interiérov na obytné priestory. Dodnes sú takéto objekty veľmi vyhľadávané. Využitie tohto štýlu je nie len v domácnostiach ale svoje uplatnenie nachádza aj v komerčných priestoroch.

Charakteristika štýlu

Tento štýl zdôrazňuje využitie ocele so „stratenými“ drevenými prvkami, ktoré často dopĺňajú vystavené murované steny. V podstate odkrýva prvky interiéru, ktoré sa pri iných štýloch zakrývajú napr. sadrokartónom, či omietkami. Takými typickými „odhalenými“ prvkami sú odhalené tehly, liaty betón, či oceľové konštrukcie.

Pri dizajnovaní interiéru v tomto štýle je ideálne ak sa ponechajú pôvodné staré veci ako svietidlá, skrinky a skombinujú sa s iným dizajnovým štýlom.

Využitie

Industriálny nábytok sa hodí nie len do loftových bytov, ale aj pre milovníkov priemyselného industriálneho štýlu v iných priestoroch a v súčasnosti je veľmi populárne využitie tohto štýlu do interiérov barov či reštaurácií.

Industrial štýl | LL design

Zdroje:

froy.com

Ľudmila Lešánek