8 najpopulárnejších dizajnových štýlov – 3. Nautical

V ďalšom pokračovaní seriálu zamierime spoločne k moru a námornému štýlu života odkiaľ sa brali inšpirácie k ďalšiemu štýlu, ktorý si priblížime. Interiér inšpirovaný týmito prvkami si niektorí z Vás možno ťažšie predstavujú, ale ja sa Vám budem snažiť v nasledujúcom článku priniesť základné črty a charakteristiky tohto štýlu, ktorý môžete využiť aj vo Vašom interiéri.

Charakteristika štýlu

Teplá, relaxačná a pozitívna. To sú základné črty námorného štýlu. Tento štýl interiérového dizajnu je založený na bielom alebo pieskovom zafarbení s hlavnou modrou farbou. Návrh interiéru zázračne kombinuje sviežosť, ľahké a príjemné spomienky napr. na letné dovolenky pri pobreží. Ako každý štýl aj tento má určité pravidlá. Základom interiéru sú modro-biele pruhy, prírodné drevo, červená farba je prítomná ako kontrast. V štýle sú používané atraktívne veci, ktoré sú samozrejme spojené s oceánom ako napríklad štrk, škrupiny, hviezdy, kraby, kormidlo, či pirátska truhla. Tento dizajn je vhodný použiť pre všetky typy interiérov a miestností.

Využitie

Tento interiérový štýl je možné využiť napríklad v kuchyni na vytvorenie príjemnej a upokojujúcej atmosféry. Je vhodný pre malé i priestranné izby. Interiér v tomto štýle je ideálne tvoriť použitím prirodzeného svetla alebo bieleho lakovaného dreva. Podlaha by mala pripomínať palubu. Ideálnou voľnou je tmavá a leštená podlaha z masívnych dosiek.

Nautical štýl | LL design

Tento štýl upokojuje, a preto je vhodný aj do miestností kde sa odpočíva. V interiéri sa využívajú textilné dekorácie, vzduchové clony v modrej a bielej farbe. Na posteľ je vhodné umiestniť niekoľko dekoratívnych vankúšikov. Posteľ môže byť z v elegantnom kovovom prevedení resp. v drevenom s masívnym čelom. Na steny je vhodné použiť fotografickú tapetu, čím dotvoríte celý interiér miestnosti.

Nautical štýl | LL design

Morský štýl v interiéri Vám umožňuje priniesť čaro mora a „námorníctva“ priamo do Vašich domovov. Staré veci a charakteristická škála prinesú do Vášho interiéru úžasnú príťažlivosť. Exkluzívne príslušenstvo a predmety, ktoré sa využívajú v tomto dizajne sa v žiadnom inom štýle nenachádzajú a Váš interiér tým získa jedinečnú krásu a pohodlie.


Zdroje:

froy.com

rowland98.com

Ľudmila Lešánek