8 najpopulárnejších dizajnových štýlov – 8. Urban modern

Posledný interiérový dizajn z TOP 8, ktorý vám v krátkosti priblížim je spojený s moderným mestským štýlom života. Ideálnym prostredím pre využitie tohto interiérové dizajnu sú loftové byty v mestách. Vzhľadom na prostredie, v ktorom sa nachádzame je „mestská moderna“ fúziou rôznych protichodných a komplementárnych znakov. Minimalisticky moderné, očarujúco elegantné, či rozprávkové experimentálne návrhy sa zrazia vo výraznom prostredí 21. storočia.

Charakteristika štýlu

Moderný dizajn je predovšetkým o čistých líniách a zameriava sa aj na samotnú funkčnosť. V modernom dizajne len málokedy nájdete zbytočné doplnky alebo dekoratívne prvky, pretože tento štýl je viac o jednoduchosti ako o neporiadku. Tento interiérový dizajn sa preto hodí a je ideálny pre menšie obytné priestory.

Typické prvky

Typickými prvkami interiérové dizajnu sú leštené povrchové úpravy, odvážne farby, ale i geometrické tvary. Napríklad špičková návrhárka interiérov Erica Burns priniesla pár tipov ako si vytvoriť tento interiérový štýl vo svojom domove.

Bajte sa mierkou. Aj to je jednej z odkazov tejto dizajnérky, ktorý v podstate hovorí o tom, že kombináciou rozmerovo väčších nábytkov s menšími kusmi či položkami sa dá docieliť nádherná kompinácia priestoru. Nezabudnite na drobnosti a detaily. Netreba to preháňať, ale mali by v rámci interiéru vytvoriť akýsi kontrast, ktorý zapadne do celého priestoru. Využite farebnú kombináciu ako napríklad šedú s modrou. Každá jedna miestnosť by mala byť niečim špecifická.

Urban modern štýl | LL design

Každý jeden interiér odporúča doplniť nejakým druhom umenia ako napríklad vzorovaný koberec, či zaujímavý jedálenský luster. Do príležitostných miestností ako napr. rodinná izba sa viacej hodia uvoľnené tkaniny a vzory a naopak ak ide o nejakú formálnu miestnosť tam odporúča ísť do viac luxusnejších tkanín, či nejakých kovových povrchov.

Výhodou tohto interiérové dizajnu je, že môžete spájať rôzne dizajnové prvky, a tým vytvoriť módny a zároveň pohodlný pocit, v ktorom sa budete cítiť ako doma.


Zdroje:

blog.eya.com

Ľudmila Lešánek