Ako dosiahnuť minimalizmus v kuchyni s nádychom škandinávskeho štýlu

Ak snívate o kuchyni v minimalistickom štýle s prvkami škandinávskeho dizajnu, tak práve tento článok je pre vás. V článku sa budem snažiť poukázať na pár prvkov, ktoré sú práve pre takýto typ interiéru veľmi dôležité.

Tento interiérový dizajn môže zaujať najmä skupiny ľudí, ktorá hľadá funkčný a moderný dizajn v jednom prevedení. Tento štýl je príznačný tým, že napriek tomu, že je moderný tak je jednoduchý a je v ľahké v ňom udržiavať čistotu a poriadok.

Farebnosť

Aj keď bielou a čiernou farbou ľahko dosiahnete minimalizmus, mne osobne sa viac pozdáva interiér kuchyne s kombináciou farieb. Kľúčovým pravidlom je vybrať si farebnú paletu s jedným hlavným odtieňom a k nemu je potrebné vybrať sekundárny odtieň s ideálnym akcentom. Hlavný prvok sa nemusí týkať len farby ale napríklad i konkrétneho materiálu ako napríklad drevo, ku ktorému je potrebné nájsť vhodný farebný akcent.

Minimalizmus

Skutočný minimalistický štýl je založený na detaile. Typickým príkladom v rámci kuchyni je napríklad využitie push & pull systému namiesto kľučiek. Ideálne je ak využite priestor na maximum aj tým, že skrinky potiahnete až k stropu.

Minimalizmus - škandinávsky štýl | LL design

Spotrebiče

Už aj spotrebiče väčšinou nechávame na očiach nakoľko dneska už nie je problém nájsť nie len funkčné ale i veľmi pekné dizajnové spotrebiče. Dneska už nie je potrebné umiestniť rúru pod pracovnú dosku, aby sme ju skryli.

Výhoda minimalistických kuchýň

Jednou z výhod takýchto kuchýň je ich jednoduchá integrácia do obytného priestoru. Aj toto je jeden z dôvodov, prečo sú tieto kuchyne jedným z najobľúbenejších riešení v súčasných domácnostiach.

Minimalizmus - škandinávsky štýl | LL design

Doplnky

Nepoužívajte zbytočné predmety, ktoré by mohli celý interiér pokaziť. Ja osobne by som to s doplnkami nepreháňala. Ideálnym riešením je takýto typ interiéru doplniť krásnou rastlinkou, či nejakou dizajnovou lampou. Dizajnovo sa môžete vyhrať aj napr. so stoličkami či stolom.


Zdroje:

https://www.italianbark.com/minimalist-kitchen-scandinavian-style-bertazzoni/

Ľudmila Lešánek