Ako mať peknú kúpeľňu?

Neustále si predstavujeme nové trendy interiérového bývania vo svete a na trhu, ale ešte ani raz sme nepoukázali na dizajn kúpeľne. Pritom táto časť našich interiérov patrí medzi tie najhlavnejšie hneď po kuchyni. Ide o miesto, kde sa umývame a pripravujeme, aby sme sa prezentovali vonkajšiemu svetu a práve tu by sme sa mali cítiť najviac uvoľnene. Dobre navrhnutá dizajnová kúpeľňa v dnešnej dobe nie je predovšetkým len o funkčnosti, ale aj vecou krásy. Kúpeľne sa čoraz viac stávajú útočiskom relaxácie a uvoľnenia celodenného stresu či napätia.

    Vytvorte si oázu pohody v srdci svojho domova

Už dávno sa ustúpilo od čistej klinickej bielej farby a netreba sa báť siahať po odvážnejších odtieňoch či 3d vzoroch a prvkoch. Farebný či dizajnový obklad stačí použiť iba na jednej či dvoch pohľadových stenách kde zvýraznia celý priestor a zároveň kúpeľňa nebude pôsobiť gýčovo či prehnane. Keď takúto stenu s obkladom v interiéry ešte nasvietite elegantným svietidlom zjemníte celú výraznosť či ostrosť farebnosti. Prečo nevyužiť odvážny odtieň, ktorý zaistí zaujímavosť?

Momentálne si svoju veľkú chvíľu prvenstva v interiéroch užíva mramor a jeho dekory použité rôznych farebných prevedeniach. Jeho ostrý, čistý a prirodzený vzhľad je nápaditý ale zároveň stále pôsobí minimalisticky. Vyrába sa s rôznorodou textúrou, preto nemožno nájsť dva rovnaké kusy, čo zvyšuje jeho atraktivitu. Interiér pôsobí luxusne a elegantne, teda po takomto druhu siahajú hlavne tí, čo chcú mať jedinečné a nádherné kúpeľne.

Dizajn kúpelne | LL design
Zdroj : kúpeľňa LL Design

    Nádherný prírodný materiál, ktorý sa dodáva v najrôznejších farbách, znakoch a žilkách. 

Každopádne sa dnes už obklady z kúpeľni aj vytrácajú a nahrádzajú sa umeleckými stierkami, ktoré sú upravené vodeodolnou vrchnou vrstvou, zároveň slúžiacou aj proti plesniam. Stierky v interiéroch od klasického obkladu majú svoju výhodu že sú jednoliate bez spár, ktoré často krát s vodou robia šarapatu :). Vytvárajú čistý, dizajnový, elegantný a minimalistický vzhľad.

Dizajn kúpelne | LL design
Zdroj : kúpeľňa Pinterest

Všeobecne sa pretláčajú do popredia samo stojacie vane, ktoré sú čo raz viac žiadané hlavne kvôli dizajnovo vyzerajúcemu vznešenému vzhľadu. Ich ponuka je naozaj veľmi široká, od oválnych cez hranaté až po asymetrické. Vášmu výberu sa medze nekladú, taktiež čo sa týka aj ich farebnosti. Nerezové batérie dnes už nahradili zlaté či čierne, ktoré taktiež zoženie už všade a vaším aj starším kúpeľniam dodajú úplne iný šmrnc či nádych.

Dizajn kúpelne | LL design
Zdroj : kúpeľňa Pinterest

Na každom detaile záleží, od dizajnu až po materiál. Či už máte staršiu, alebo novšiu kúpeľňu, stačí ju doladiť peknými doplnkami ako napríklad uterákmi a hneď má interiér kúpeľne iný šmrnc. Ak sa pýtate, koľko rokov by mala kúpeľňa vydržať, odhaduje sa že primeraná dĺžka života je zhruba desať rokov, aj keď to môže byť kľudne dlhšie. Všetko záleží od jej údržby a starostlivosti. Je pre nás len prirodzené, že chceme veci raz za čas vymeniť 🙂

Ľudmila Lešánek