Interiérový dizajn – trendy 2018

Zaujímavosťou dnešného uponáhľaného života je aj to, že tento spôsob života ovplyvňuje všetko okolo nás. Výnimkou nie je ani interiérový dizajn, ktorý sa taktiež snaží prispôsobiť aktuálnym trendom, ktoré prináša dnešná doba. Zaujímavosťou je, že jedným z trendov, ktorý v roku 2018 ovplyvní interiérový dizajn je – prijímanie nedokonalosti.

Nedokonalosť, či ležérnosť tak ako som vám o nej písala v dizajnom štýle Shabby-chic, obsahovala tieto prvky ale iba okrajovo, to znamená, že nemuselo byť všetko dokonalé, perfektne usporiadané, ale bola tolerovaná určitá miera ležérnosti, či „neporiadku“.

Nový štýl, ktorý nám prichádza z krajiny vychádzajúceho slnka. Wabi-sabi, však naznačuje, že takzvaná nedokonalosť je v poriadku a že dokonca to nie je dôkazom akejsi landáckosti, ale naopak našej vlastnej autentickosti. Wabi-sabi totiž zahŕňa nie len prijímanie, ale dokonca oslavu asymetrie, jednoduchosti, skromnosti, či dôvernosti. Samotný názov smeru hovorí za seba. Wabi znamená v japončine pustovníctvo a sabi oddychovať. Postupne ako sa smer vyvíjal sa pojem Wabi-sabi posunul a pri jeho opise sa využívajú skôr pojmy ako prostý, čistý interiér, ktorý nič nepredstiera.

Farebná kuchyňa

Čo sa týka kuchýň tak nastupujúci trend je veľmi jasný. Upustenie od tradičných univerzálnych prevedení ako napríklad kombinácia biela a drevo, ale do popredia sa dostáva oveľa viac jemných odtieňov. Čoraz viac sa objavujú odtiene svetlozelenej, bledomodrej, ružovej alebo dokonca intenzívnejšej tóny zelenej a žltej.

Interiérový dizajn 2018 | LL design

Farebné prevedenia

Ak patríte medzi tých, ktorí majú radi neutrálne tóny v interiéroch, mám pre vás dobrú správu, lebo práve tieto tóny sa v interiéroch budú stále držať. Odtiene piesku, popola, uhlia, či slonoviny sú stále trendy a budú dopĺňané teplými odtieňmi.


Zdroje:

lepsiebyvanie.sk

mydomaine.com

Ľudmila Lešánek