Kuchyne – trendy pre rok 2019

Podľa českého internetového portálu dom&záhrada sa do kuchýň opäť vrátia živšie farby a postupne sa bude vytrácať biela farba. Pribudne viac farieb i svetla a naopak by rok 2019 mal byť v znamení definitívneho zániku nerezových doplnkov v kuchyniach.

Ako to vidíme v LL design?

Určité vízie pre rok 2019 sa začali potvrdzovať už v tomto roku. Zákazníci stále častejšie preferovali pestrejšie farby a nie len v kuchynských priestoroch. Naopak sú ale aj takí, ktorí sa výhradne držia kombinácie bielej farby, ktorá je doplnená inou farbou. Tento rok sme pre klientov pripravovali rôzny farebné varianty interiérov kuchýň. Farebné prevedenia boli rôzne od zelenej, modrej až do slabunko ružovej farby. Aj napriek tomu, že vízie hovoria o postupnom zániku bielej farby v kuchyniach, myslíme si, že na Slovensku tomu až tak nebude a biela bude aj v roku 2019 jednou z obľúbených farebných variantov v kuchyniach. S čím však určite súhlasíme je postupné vytrácanie sa nerezových doplnkov a drezov.

Ďalší trend, ktorý sa na nás valí určite nepoteší gazdinky, ktoré potrebujú väčší úložný priestor v kuchyni. Podľa jedného z trendov pre budúci rok 2019 v oblasti interiérového dizajnu by sa mali vytratiť z interiérov kuchýň horné skrinky. Nepredpokladáme, že tento trend by sa mohol uplatniť v štandardných bytoch, ale mohol by byť veľmi zaujímavý pre napr. rodinné domy s väčším pôdorysom.

Ďalším trendom pre budúci rok, ktorý ale podľa nás by mal byť samozrejmosťou je presvetlenie celého interiéru. Väčší pôdorys a skvelá dispozícia dokážu dokonale nahrať dizajnérovi k tomu, aby dokonale presvetlil celý priestor daného interiéru.

Kuchyňa - trend 2019 | LL design

Naše odporúčanie pre klientov vo všeobecnosti je, aby sa vizualizácia interiéru neniesla len v duchu najnovších trendov, ale bol zohľadnený aj tzv. koncept nadčasového riešenia, ktorý sa snažíme zakomponovať do každého interiéru po zohľadnení špecifických požiadaviek každého klienta.

Čo sa týka materiálu tak podľa nás sa postupne bude upúšťať od trendových materiálov a viac sa budú preferovať tradičné materiály ako napr. prírodné drevo, mramor či leštený betón.

Budeme určite sledovať s očakávaním čo prinesie rok 2019 aj z pohľadu nových technológií, ktoré nám môžu zjednodušiť prácu nie len kuchyni. Ďalším zaujímavým trendom môže byť stále väčší záujem o rôzne ekologické riešenia a doplnky do interiérov ako napríklad machové steny.

Čo sa nakoniec potvrdí z vízií pre rok 2019 uvidíme až v samotnom priebehu roku, ale určite niektoré predpoklady sú veľmi zaujímavé a inšpirujúce.

Ľudmila Lešánek