Nábytkový hit sezóny 2018

Sezónny hit, ktorý by som vám rada predstavila v nasledujúcom článku, nie je až taká brutálna dizajnérska novinka. Podľa časopisu Interiér je týmto hitom pohovka bez pevných operadiel. Tento typ pohovky sa v tomto období stávajú neskutočným hitom, a preto práve tento článok bude o týchto špecifických pohovkách.

Kolekcia pohoviek Prado navrhnutá Christianom Wernerom pre Ligne Roset. Bez ohľadu na interiérový dizajn, ktorý obklopuje pohovku, Prado predstavuje predovšetkým prístup založený na štúdii životného štýlu alebo v skratke človeka.

Pohovka bez operadla | LL design
Pohovka Prado

Hit sezóny 2018 – pohovky bez pevných operadiel

Obzvlášť v tejto sezóne, ktorá je tak trochu spájaná s hravosťou a dôrazom na účelnosť sú tieto pohovky presne to čo klientov veľmi zaujíma. Tieto pohovky sú špecifické tým, že z tej „štandardnej“ pohovky zachovávajú len časť sedenia, ktorá pripomína posteľ alebo obdĺžnikový taburet.

Pohovka bez operadla | LL design
Bibik loft

Funkčnú stránku operadiel preberajú rôzne valce či kvádre, ktoré si človek môže uložiť a prispôsobiť tak ako práve potrebuje. Na svojom mieste držia operadlá vďaka svojmu tvaru, záťaži, či zakomponovanej protišmykovej podložky. Jednoducho si vytvoríte sedenie aké v danej chvíli preferujete.

Tak čo poviete? Zaradili by ste si tento typ pohovky do svojho interiéru?


Zdroje:

časopis Interiér

Ľudmila Lešánek