Reeded vzor – jeho použitie v interiéry

Hovorí sa že dobrý a originálny dizajn spočíva v detailoch. Poslednú dobu pohltil internet nábytok s vyrezávaným rebrovým vzhľadom nazývaným ako Reeded, alebo trstinový vzor. Mňa osobne tento vzor natoľko pohltil a inšpiroval, že naň neviem prestať myslieť. Rebrinová textúra dodá jednoduchému a nenápadnému nábytku zaujímavý a neodolateľný dizajn, ktorý si hneď zamilujete 🙂

Inšpirácia nastala v 50. a 60. rokoch v skle ktoré je rebrinové, skosené, alebo trstinové. Či už to nazvete akokoľvek, takáto podoba skla sa stala hlavnou doménou inšpirácie. Takýto dekor a vzhľad pôsobí tajomne, záhadne a pôvabne v jednom okamihu. Ide o dokonalú zmes industriálu a zároveň sofistikovanej elegancie.

Reeded vzor | LL design
Zdroj : reeded glass Pinterest

Interiérové doplnky ako vázy, poháre či karafy odštartovali oživenie rákosového skla a ďalej prešli až do štýlového osvetlenia a nábytku. Minimalistický a čistý dizajn tak posuniete na úplne iný level, stačí že vymeníte dvierka s textúrou Reeded a váš interiér nadobudne behom okamihu bohatý, seriózny a nadčasový vzhľad, ktorý vám bude nejeden závidieť. Rebrinové sklo celkovo zjemní priestor s porovnaní s klasický čírim sklom, nakoľko sa nejedná o prehnanú dekoratívnosť, jeho doladenie je ideálne s mosadzou, alebo oceľou.

Reeded vzor | LL design
Zdroj : reeded light Pinterest

    Ste pripravení dať vášmu interiéru svoju osobitosť?

Myslíte že súčasný dizajn Reeded vzoru nebude fungovať vo vašom interiéry či už na chalupe, vidieckom dome, modernom alebo glamour štýle? Mýlite sa 🙂 Rebrinový vzor je tak elegantný a adaptačný že zapasuje úplne všade a zároveň váš interiér posunie na vyššiu úroveň, ktorý vám bude každý závidieť.

Ľudmila Lešánek