TOP farebné trendy pre rok 2018

O pár dní oficiálne vkročíme do roku 2018. Čas rýchlo letí a platí to aj v oblasti interiérového dizajnu, kde každý rok svetové špičky v oblasti dizajnu prinášajú škálu nových farieb pre nasledujúce obdobie.

Ak plánujete rekonštrukciu, určite nezaškodí ak načerpáte pár inšpirácií a prijmete moju dávku farebnej inšpirácie, ktorú som pre vás pripravila. Dneska už svetoví dizajnéri majú úplne jasno v tom, aké trendy budú preferované v roku 2018.

Leatrice Eiseman, hlava prestížneho inštitútu farieb Pantone, predstavila farebné tóny vybrané pre budúcu sezónu. Zatiaľ čo rok 2017 sa nesie v trojici charakteristík – sebavedomie, pokoj a pohodlie. Ten budúci by ich malo nahradiť spriaznenie, konektivita a úprimnosť.

Pri predstavovaní farieb prešiel inštitút priamo k jednotlivým kombináciám tónov, ktoré boli rozdelené do ôsmich základných skupín.

  1. Spojenie modrých a oranžových tónov poukazuje na súhru zdanlivo nekombinovateľného, kde sa spájajú studené tóny s teplými.
  2. A čo takto fialkavé a modrasté tóny čučoriedok spolu s odvážnou zelenou? Symbolika prírody a zdravia.
  3. Hravá žltá s limetkovou zelenou je jasným dôkazom, že tento rok sa na druhú koľaj dostávajú pastelové farby a na svoje si prídu odvážlivci.
  4. Prírodná hnedá a ružová spolu prekvapili. Ružová sa prediera do popredia čím ďalej tým viac a návrat ku prírode je heslom posledných sezón, takže toto spojenie nakoniec aj tak dáva zmysel.
  5. Ďalšiu paletu tvoria terakotové odtiene so žltou, červenou a čiernou. Odvážne, no veľavravné.
  6. Odvážna tyrkysová, fialová a ružová často spolu nevidno. Najmä preto, že každý z týchto jasných odtieňov má svoje vlastné poslanie. Ich spojenie je však jasným trendom budúceho roka.
  7. Množstvo teplých tónov v kombinácii od hnedej až po bielu má symbolizovať súhru jednotlivých rás a ich spolupatričnosť.
  8. Modrasté a biele metalické odtiene striebra a teplé žlté a oranžové tóny zlata sa striedajú v poslednej palete. Tak čo, našli ste si to pravé orechové pre váš interiér?

Zdroje:

Pekné bývanie

Ľudmila Lešánek