Trendy bývania jeseň 2020

Príchodom nového ročného obdobia prichádzajú aj nové jesenné trendy bývania a my si na ne teraz trochu posvietime :). Vyzdvihneme si pár dôležitých faktov pre inšpiráciu vašich interiérov. Celý rok sa do popredia pretláča rôznorodosť či už v materiáloch, doplnkoch, vzoroch alebo farbách, ktorá prevláda naďalej.

Ružové odtiene stále prevládajú a sú hlavným odtieňom v doladení v interiéroch.

Jeseň prináša trendy pri ktorých ani jeden interiér nebude pôsobiť neaktuálny. Či už si ho zladíte do teplých svetlých odtieňoch s nádychom Škandinávie. Zemité odtiene, decentnosť a prírodné materiály, ktoré vyvolávajú pocit kľudu, vyrovnanosti, maximálneho relaxu a hlavne bezpečného miesta. Ich aplikovaním v interiéry s použitím v tej správnej miere nič nepokazíte, aj napriek tomu, že sú aktuálne trendy všade okolo nás o trochu jasnejšie a kontrastnejšie farby. Taktiež môžete takýto typ interiéru doplniť ručne vyrábaným kúskom.

Ako bolo známe v lete, tak naďalej aj na jeseň stále prevládajú palmy, africké vzory, výrazné farby a vzory , ktoré vytvárajú vzájomné kontrasty. Ide celkovo o vnesenie prírody do interiéru, čím má za úlohu nabíjať energiou. Jednoducho povedané zelená je všade, bio a green je proste cool :). Využívajú sa tmavé kontrastné modré a zelené odtiene nielen na textíliách ale aj na stenách, ktoré vyvolávajú maximum energie. Ak máte radi veľa bytových rastlín a kvetín, takýto štýl je vzorový práve pre vás.

Trendy - jeseň 2020 | LL design

Ak obľubujete eleganciu, zamat, výrazné farby prechádzajúce až do čiernej doladené kvetinami a ružami, tak aj takýto interiér je toto ročné obdobie trendy. Na jednej strane pôsobí ťažkopádne, ale na druhej strane si drží stále vkus a eleganciu. V takomto type interiéru je dôležité pracovať so svetelnými zdrojmi ktoré vyvolajú pravú atmosféru. Príťažlivý pôvab interiéru sa docieli, keď sa výrazné farby zjemnia použitím správnej rovnováhy svetlej ružovej farby.

Trendy - jeseň 2020 | LL design
Zdroj: Pinterest

Tak čo poviete? Vedeli by ste si vybrať z aktuálnych trendov na jeseň, ktoré nám prináša rok 2020? My teda určite áno 🙂

Ľudmila Lešánek