Trendy v interiéry 2021 „step1“

Nový rok je už v plnom prúde a preto sa poďme spolu pozrieť, čo bude hitom v interiérovom dizajne roku 2021. Ani tento rok sa nebude líšiť od ostatných rokov a to hlavne širokou škálou trendov. Všetko bude záležať od osobnosti a charakteru v závislosti od našej nálady a preferenciách. My si predstavíme pár trendov, ktoré by nemali vášmu interiéru chýbať. Je len na vás ktorému sa viac prikloníte.

Stále konkuruje neumierajúci sivý interiér a výrazné farby

1.Rustikálny trend

Do moderných interiérov a začínajú vnášať prvky niečoho starého. Štýl ktorý podporuje komfortné interiéry súčasnej doby doplnené prvkami bývalej doby napríklad vašich starých rodičov. Určite sa nebojte siahať po starožitných obrazoch v mohutných rámoch, jemnom porceláne, či kvetinových tapetách. Taktiež pôjdu do popredia ručne vyrábané obklady s rôznymi vzormi, čím sa dá vytvoriť zaujímavý akcent v interiéry. Týmto štýlom môžete vyvolať pohodlie a nostalgiu.

2. Priemyselný štýl

Hlavné prvky, ktoré spája priemyselný štýl sú drevo, betón a kov. Takýto štýl sa zväčša vyznačuje vysokými stropmi, kamenárskymi prácami (priznané sivé omietky), kovové prvky a neutrálne farby. Zameraný je na kombinácií moderného a tradičného dizajnu pre interiéry, ktoré musia slúžiť nielen na bývanie, ale aj prácu či zábavu. Tento trend môže v roku 2021 stúpať, pretože ľudia trávia čo raz viac svojho času doma.

Trendy 2021 | LL design
Priemyselný štýl : zdroj Westend Getty

3. Shabby chic

Ide o nadčasový trend, ktorý predstavuje vyblednutú eleganciu, ošúchanosť a nerafinovaný zmysel pre luxus. Spája viacej nesúrodých prvkov. Uprednostňuje celkový vzhľad opotrebovanosti, preto sa odporúča nové vintage nábytky zháňať na rôznych trhoviskách. Určite tento štýl vyzdvihnete rôznymi lustrami a zrkadlami, ktoré neboli dokonale zreštaurované, ale zostarli pôvodným charakterom. Vyblednuté pokrčené tkaniny, svietniky, čipka, to všetko dodáva tomuto štýlu na kúzle. Určite nezabudnite siahnuť aj po kvetoch ako sú ruže, hortenzie či pivonky.

Trendy 2021 | LL design
Shabby chic : zdroj Mark Bolton

Shabby chic nepozná žiadne skryté pravidlá, no vyžaduje si skutočné estetické cítenie.

4. Face line art

V neposlednom rade si predstavíme trend, ktorý sa používa cez generáciu tisícročí. A tento rok je linka oživená aj do interiérov a to pomocou dekorácií a bytových doplnkov. Perokresba vyjadrená v ľudskej forme nie je ničím novým, zväčša je vyobrazená ženská tvár len v niekoľkých znakoch. Určite sa nebojte doplniť vaše interiéry obrazmi, alebo kobercami tohto štýlu. Prevedenie je elegantné, svieže so vzrušujúcim nádychom že ho možno jednoducho doladiť ku každému štýlu. 

Trendy 2021 | LL design
Face line art : zdroj Pinterest

Ak ste si nenašli pre svoje interiéry nič vhodné zo spomínaných trendov tohto roka, určite si nenechajte ujsť ďalší článok na pokračovanie, v ktorom možno nájdete svoj šálok kávy 🙂

Ľudmila Lešánek